mandag 1. august 2011

Hverdag?Jeg beundrer de som den foregående uka har vært i stand til å blogge, til å dele på facebook, til å skrive minnene ned til aviser og til å holde taler som har gjort oss alle sterkere. Jeg har manglet ord. Eller kanskje har jeg hatt for mange. Uansett, å blogge på ”politikerbloggen” min har verken vært riktig eller mulig. I stedet har jeg prøvd å stille opp som best jeg kunne for AUFerne. For at de som kom tilbake kunne ha et sted å møtes og for at de som ikke kom kan minnes på en god måte.

Forrige uke var unntakstilstand. Norge samlet seg i sorg, i håp og i protest mot terroren. Oslos gater ble dekka av blomster. Selv på t-banestasjonen på Ullevål stadion så jeg noen hadde lagt fra seg roser. Partiet og AUF stilte opp for hverandre. Fikk et slags tilbud på beina, et sted å møtes. Jeg beundrer AUFerne jeg har truffet, de har stilt opp for hverandre, tatt mot hjelp og gitt hjelp. De er AUF på sitt beste.

Denne uka skal liksom hverdagen starte igjen. Det er ganske lett å se at hverdagen ikke blir den vi hadde sett for oss i august i et valgår. Samtidig er det viktig å fortsette. Ikke bli maktesløs eller apatisk. Viktig å vise at vi fortsatt står for de samme verdiene, og at våre kamerater ikke mistet livet uten grunn. I AUF lærte jeg samhold, styrke, viktigheten av å mene noe og å tørre å stå for det. Jeg lærte å konfrontere dårlige holdninger og jeg lærte at folk med viktige posisjoner eller fine titler ikke nødvendigvis er noe bedre, flinkere eller har mer rett enn andre. Alt dette skal jeg huske når vi nå tar hverdagene tilbake. Har man en gang vært AUFer er man det alltid inni hjertet.

3 kommentarer:

 1. Gjør ferdig utdannelsen din. Gjør ferdig hovedfaget ditt. Ikke stå igjen med en uferdig utdannelse, slike er ikke AP tjent med i fremtiden.

  SvarSlett
 2. Hei Anonym. Det har jeg gjort, jeg har hovedfag i statsvitenskap (med ganske grei karakter). Oppgaven min kan du låne på universitetsbiblioteket - http://ask.bibsys.no/ask/action/show?pid=070384630&kid=biblio

  For øvrig er jeg enig i at det er viktig med utdanning.

  SvarSlett
 3. Kjempefint. Bra. Men du bør oppdatere infosiden om deg nå foran valget:
  http://www.bystyret.oslo.kommune.no/biografi/20072011/article99601-29067.html
  Slik jeg leste dette ser det ut som du har tatt noen hovedfagskurs, ikke fullført hovedfaget.
  Det kan andre, som meg, som leser denne siden slik og opplever det som relevant nå innfor valget... Lykke til med valget! Min stemme får dere.

  SvarSlett