fredag 11. mars 2011

Trenger barnehageplass!

I dag har jeg et oppslag sammen med dattera mi i Dagsavisen (ikke på nett,men er referert på østlandssendinga) . Hun er 14 måneder og trenger barnehageplass.

Det sies at vi har full barnehagedekning,men dette er en illusjon. Når man sier "full barnehagedekning" vil de fleste tro at man får plass når man trenger/når permisjonen er over /når barnet er ca 1 år (ofte sammenfaller dette). Slik er det ikke. Full barnehagedekning betyr (ihht loven) at man får plass i hovedopptaket (august) når barnet har fyllt ett år. Er barnet født i september risikerer du altså å vente til august to år etter fødsel med å få plass. Er barnet født i desember får du plass august 1 år og 8 mnd etter....

Da vi fant ut at vi skulle ha barn i desember,visste vi at det ville bli vanskelig å få barnehageplass. Jeg har jo hørt at det aller, aller beste er å få barn så det passer med hovedopptaket - og det sies barn nr.2 i en familie i Oslo som regel kommer på sommeren. Folk tilpasser altså til-og-med fødselsplanlegging til opptaket.

Men vi er altså ikke de eneste som er så elendig til å planlegg, eller kanskje skjønte vi ikke hvor vanskelig det faktisk er med denne barnehageplassen.. Etter saken i dag har jeg fått mange tilbakemeldinger. De er fra foreldre uten plass som er like fortvila som meg.

Jeg tror altså at barnehageopptak er en større sak enn man kanskje kan tro. Når vi nå foreslår to barnehagopptak i året betyr det at man er garantert plass når barnet er max 1 år og 5 mnd. Det er heller ikke perfekt. Men det er hvertfall bedre enn i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar