lørdag 12. mars 2011

Målet er ikke konto på Cayman Islands

Hei
Her er cirka innlegget mitt fra programmøtet i dag. I programmet vedtok Oslo AP enstemmig at vi vil overføre de konkurranseutsatte sykehjemmene fra kommersielle aktører og over til enten kommunal eller ideell drift etterhvert som kontraktene med de kommersielle utløper.
_________________________________________________________


"Mange har sagt kloke ting om Adecco-saken. Anette Trettebergstuen sa på et møte jeg var : "Konkurranseutsetting er høyrepolitikk og sosial dumping er resultatet"

For det er forskjell på omsorg motivert av omsorg og omsorg motivert av profitt, som Rune G pleier å si.

Derfor var ingen overraskelse da Adecco-skandalen sprakk. Vi har fått varslene lenge, fra Fagforbundet, fra Sykepleierforbundet. Det har blitt tatt opp med byrådet, ermen de har ikke villet høre. Men vi har visst at de kommersielle sykehjemmene har drevet rovdrift på de ansatte lenge.

Vi har hørt at personalkostnadene utgjør omtrent 80% av utgiftene på et sykehjem, da er det lett å skjønne hvor selskapenen kutter når de skal få overskuddet sitt. Vi vet det er dårligere lønn og pensjon der enn på de kommunale og ideelle sykehjemmene.

Derfor har vi aldri stemt for sykehjem på anbud i bystyret.
Derfor har vi ment at det er verdighet og omsorg som skal være målet i våre sykehjem, ikke mest mulig penger i kontoen på Cayman Island
Derfor har vi sagt at de kommersielle - Adecco, Aleris, Carema osv, skal UT av åre sykehjem"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar