fredag 18. mars 2011

AP størst hos ungdom!

ANB melder nå at AP igjen er det største partiet blant ungdom! Det er en veldig hyggelig nyhet som lover bra for fremtiden. Det er betryggende å se denne oppslutninga, samtidig som AP gjør det godt på målingene, generelt sett.

Ofte blir Arbeiderpartiet fremstilt som det "gammeldagse" og bakstreverske partiet, som kun er representant for det bestående. Det åpenbart mange som er uenig i. Jeg tror Arbeiderpartiet blir sett på som et parti som fører samfunnet i en retning mange er enige i. Ungdom i dag har vokst opp i et sosialdemokratisk samfunn, og det betryggende å se at mange ikke vil rive det ned. Ungdom vil ikke ha større forskjeller, mer utrygghet i arbeidslivet, dårligere kollektivtrafikk eller et dyrere og dårligere utdanningssystem.

I tillegg har vi i Arbeiderpartiet vært så heldige å få et fantastisk godt ungdomparti - AUF .De står på hver dag for å fornye Arbeiderpartiets politikk og rekruttere nye medlemmer. Jeg tørr påstå at mye av æren til Arbeiderpartiets stabilt høye oppslutning tilhører dem.  AUF har sloss for ungdomssaker som gratis skolebøker, ressurser til ungdoms-tiltak i kommunen, gratis prevensjon, kollektivrabatt og lærlingplass til alle - og mange steder fått sterkt gjennomslag. De undervurderer ikke ungdoms evne til å være opptatt av store politiske saker som dette, slik som Unge Høyre gjør. Dagens måling viser at Høyre gjør det dårligst ift oppslutning blandt unge, og her kan man nok spekulere i om det skyldes Unge Høyres ensidige fokus på alkohol og bilkjøring.

Ikke minst er AUF helt uvurderlige i valgkampene.der de står på dag og natt.

Jeg gleder meg til å drive valgkamp med AUF og for gode ungdomssaker denne sommeren. Jeg tror vi vinner stort på å satse på gode ungdomssaker og å ta ungdom på alvor.

Les AUFs reaksjon på nyheten her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar