onsdag 16. februar 2011

Hjelp, jeg blir finanspolitiker!

I dag overtar jeg som nestleder i bystyrets finanskomité. Etter å ha drevet med miljø i sånn cirka ti år er det rart, fint og litt skummelt å skifte område.

Rart fordi det nok er en helt annen komitékultur en den uformelle tonen i samferdsel-og miljøkom.

Fint fordi det alltid er bra å lære nye ting, men også å kunnejobbe med de sakene jeg er opptatt av i en annen kontakst. Både likestilling og miljø er viktig å få inn i innkjøp-, næring- og arbeidsgiverpolitikken.

Skummelt. Det er jo ekstremt viktige saker vi snakker om her. Budsjetter. Arbeidsgiveransvar for kommunens over 45 000 ansatte. Granskninger av byrådets overskridelser og skandaler. Innkjøp. Sosial dumping. Kontrakter. Næringsutvikling. Eiendomskjøp. Bydelsøkonomi. Anbud.Pensjon.

Det var ikke for å bli finanspolitiker jeg meldte meg inn i AUF som 13-åring, men sett i lys av de siste åras saker på området - eksempelvis IKTskandale, Holmenkollsprekk og den siste tidas avsløringer om sosial dumping - så er det viktige saker å jobbe med. Og jeg gleder meg!

2 kommentarer:

  1. Spennende! Gratulerer! Det aller mest utfordrende blir jo å få til sprek og sprudlende blogging om offentlige innkjøp, eiendomskjøp og bydelsøkonomi... ("Rinas finansblogg", liksom).Men skal prøve å følge trofast med:)

    Pål Martin

    SvarSlett
  2. Utfordringer er jo til for å fikses :)

    SvarSlett