onsdag 2. februar 2011

Grønn pose!!

I går starta området der jeg bor med utvidet kildesortering. Det var en gledens dag for meg! Når man jobber med miljøpolitikk prøver man kanskje å være ekstra oppmerksom på hvordan man selv lever, og jeg liker å tro at jeg er ganske miljøvennlig.

Men i mange år har jeg manglet muligheten til å kildesortere.
Jeg har putta papiret i sin kontainer, levert glass og metall på returpunkt, gitt gamle klær videre til Fretex, og til og med sortert plast og levert på minigjenbruksstasjonen. Det er jo ikke alle som har et sted å levere rett rundt hjørnet. Men fra denne uka kan jeg altså levere plast i blå pose og matavfall i grønn pose i søppelkassa i min egen bakgård.

Skal vi få folk til å leve mer miljøvennlig må vi gjøre det enkelt. Derfor var det så viktig å få på plass innsamling av plast- og matavfall i Oslo. Jeg skjønner at ikke alle synes kildesortering er like stas som julaften-og-bursdag-på-en-gang. Derfor lurer jeg litt på hva som skal til for at flere faktisk skal velge å bruke de blå og de grønne posene de har fått i posten. Noen som har lure triks for å få folk til å kildesortere mer?

2 kommentarer:

 1. Har trua på at om Carpe Diem lager en rap om det og Odd Børretzen lager sang(som med pant)og om barnehagene og skolene indoktrinerer barna i å lære opp sine foreldre (litt som trygg trafikk får barna til å påpeke manglende sikkerhetsbelte i bil til foreldrene), får man dekket opp de fleste gruppene.

  SvarSlett
 2. Det er alltid lurt å starte med sortere.no
  Der kommer man til svar på praktiske spørsmål og du kan klikke videre til Loops miljøskole (som brukes i skolen).
  Gratulerer med blå og grønne poser! Husk dobbeltknute :-)

  Mvh. Marianne Haugland

  SvarSlett