fredag 11. februar 2011

AUF i Oslos seiere

I dag starter AUF i Oslos årsmøte. Ingen lurer vel på om jeg synes dette er viktig. Ser man på Oslo Arbeiderparti og på AP generelt er det liten grunn til å tvile på at AUF både er en god skole og at det AUF vedtar er viktig og får innflytelse.

Derfor har jeg tenkt å oppsummere hva som har vært den viktigste saken AUF i Oslo har fått gjennom i hver periode, jeg starter med meg selv og har så utfordra de påfølgende lederne om å komme med sin store seier.

2002: AUF i Oslo foreslo i min ledertid for Oslo AP at Norge ikke skulle støtte invasjonen i Irak. Ble vedtatt og seinere grunnlag for nasjonal politikk og at den rødgrønne regjeringa trakk ut de norske styrkene.

2003 & 2004: Leder Jon Nordenson: "Bevare sidemål i Osloskolen, forslag på årsmøtet til Oslo AP, siden bystyregruppas politikk som utgjorde bystyreflertallet på dette. "

2005: Leder Julie Lødrup: "Kriminalisering av sexkjøp. Fikk gjennom i AUF og i Oslo AP, deretter sak på APs landsmøte. Nå norsk lov!"

2006: Leder Eskil Pedersen:"Det at jeg hadde møte med sentrale Hamas-folk skapte bevegelse både i og utenfor partiet. Vi fikk til norsk støtte til samlingsregjeringa Hamas / Fateh"

2007: Leder Eirik Brunvatne Thommessen: " Forslag om forbud mot klasebomber, fikk det vedtatt i OAP. Og det er blitt internasjonalt forbud nå"

2008: Leder Helén Ingrid Andreassen : "AUF i Oslo fikk AUF til å bli mot gasskraftverk (også de med rensing). En viktig miljøseier"


I 2009 og 2010 har Khamshajiny Gunaratnam vært leder, hva hun mener er hennes største seier gjenstår å se. Men til henne og alle de andre på årsmøtet: lykke til, det dere gjør er viktig!

2 kommentarer: