fredag 28. januar 2011

Alkohol døgnet rundt?

Oslo Høyre skal på sitt årsmøte debattere et forslag om å ha døgnåpen sjenking på utesteder i Oslo. Dette er et forslag det er lett å gjøre narr av. Men jeg velger å ta det seriøst. Oslo Høyre har styrt Oslo i mange år nå, og dere forslag kan, skremmende nok, bli reell politikk i Norges hovedstad.


I motsetning til Oslo Høyre er jeg urolig for utviklinga i Oslo. Stadig mer fyll og bråk er ikke noe jeg vil ha mer av. Døgnåpne skjenketider vil kun forskyve problemet og tillate folk å drikke seg enda fullere enn før, vil vi virkelig ha fulle folk ravende hjem kl. 0800 om morgenen? Skal det være null grenser for når utesteder skal kunne servere og hvor lenge arbeidstakere skal holdes på jobb dette klientellet? Jeg er svært skeptisk og håper ikke dette forslaget blir vedtatt. Jeg ønsker ikke et samfunn det det er mulig å få servert alkohol til alle døgnets tider


Høyre skal ha for at de peker på reelle problemer i Oslo sentrum; fyll, vold og uro preger sentrum fra kl. 0300 og utover i helgene. Dette særlig i taxikøer. men i stedet for å la folk drikke seg enda mer berusa, burde man ha et skikkelig kollektivtilbud på natta og differensierte skjenketider. Et hyppig og forbedret kollektivtilbud vil skape mindre rift om taxiene, og differensierte skjenketider vil gjøre at alle ikke drar hjem fra byen samtidig. Mange andre storbyer i Europa har mye kortere åpningstider enn Oslo, og har likevel et pulserende uteliv med mindre fylleproblemer enn Oslo sentrum.


Mer om saken:
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostlandssendingen/1.7398112
http://www.abcnyheter.no/abc-penger/okonomi/110128/hoyre-vil-skjenke-folk-dognet-rundt-i-oslo
http://www.dagbladet.no/2010/11/25/nyheter/alkohol/innenriks/oslo/14446578/

1 kommentar:

  1. Helt enig! En by med strengere skjenkeregler kan være en mye mer attraktiv og morsom by enn en by med mest mulig fyll, bråk og utrygghet!

    SvarSlett